Udskiftning af forrude

4. helmikuuta 2021

Dette indhold er sponsoreret

 

Når du skal vælge, hvem der skal have ansvaret for at udskifte dinfrontrudei bilen, bør du være kritisk. Din forrude er nemlig ikke blot et stykke glas, men derimod en del af din bils strukturelle styrke. Dette betyder, at hvis du skulle ske at være en del af et uheld, er det vigtigt, at din forrude ikke går i stykker - og at den er monteret efter bilfabrikanternes regler. Det kan også ske, at du er nødsaget til at få skiftet din forrude fordi du har fået et stenslag i ruden og ikke har fået det fikset i tide. Find ud af hvad du gør, ved at læse videre.

 

Hvad gør jeg, når uheldet er ude?

 

For alt i verden skal man undgå at gå i panik, når man får et stenslag i sin forrude. Det kan give en høj lyd, og man kan nemlig blive forskrækket. Når stenen har ramt din forrude, skal man prøve at få et overblik over, hvor slemt det er. Kør ind til siden, så du ikke mister fokus i trafikken. Det er altid godt at have rudeplaster med i bilen, så du kan begrænse skaden ved at prøve at stoppe revnen i din frontrude Det er tit om vinteren, at frosten nemt kan gøre stenslaget værre. Så er det vinter, er det nok bedst at få skiftet din forrude så hurtigt som muligt. Du kan finde gode priser på udskiftning af forruder lige her: udskiftning af forrude pris.

 

Hvordan undgår jeg at få et stenslag i forruden?

 

Som sagt, er stenslag så godt som umulige at undgå. Man kan jo ikke undgå, at der ligger sten på de veje, man kører på. Dog kan du gøre noget for at mindske risikoen. Du kan for eksempel prøve at holde god afstand til dem, som kører foran dig, da det tit er derfra, stenene kommer. Selvom stenene kommer fra de forankørende, er det stadig dit ansvar, og du kan dermed ikke rejse erstatningskrav. Dog har nogle bilforsikringer en glasforsikring, som kan hjælpe dig, så du kan med fordel tjekke din forsikring. Derudover opstår de fleste stenslag på motorvejen, fordi hastigheden her er høj. Så vær særligt opmærksom her, hvis du gerne vil passe ekstra godt på din forrude.

 

Hvornår skal et stenslag repareres?

 

Det er ikke altid, du behøver at udskifte din forrude helt, når du får et stenslag i den. Nogle gange kan forruden nøjes med blot at blive repareret. Så længe stenslaget er mindre end en tokrone og sidder mere end fem cm fra forrudens kant, kan forruden blot repareres. Derudover må revnerne ikke være løbet mere end to cm. Kør på dit lokale bilværksted. Her kan de håndtere glasskaden. Så kan du kører derfra med en forrude, der er så god som ny.

Læs mere